Cum arata un antrenor

Daca vorbim despre antrenori si performanta in sport, asa arata un antrenor si un campion, recordmen mondial. Gurile ce judeca dupa aspect trebuie sa stie ca nu antrenorul este cel mai competent fizic in relatia Sportiv – Antrenor. Asta despre sportul de performanta.

Dar noi ce facem?

  • Pai noi facem fitness.

Si instructorul de fitness ce competente are?

  • Trebuie sa fi urmat un curs in urma caruia a fost examinat si a obtinut o diploma de instructor

Mai departe, angajatorii sau companiile cel si o facultate de sport sau kinetoterapie ori un istoric sportiv.

Trebuie sa arati “ instructor de fitness “ . DA

Trebuie sa fii capabil sa exemplifici exercitiile de baza. ( flotarea cu bataie la ceafa nu face pe nimeni antrenor )

Asta nu spune nimic despre competentele unui instructor. Dar cel ce arata ideal ?

Ar trebui sa spuna ceva? Mie imi spun toti ca ma ajuta geneticul sau varsta. Cu 20 de ore de activitate fizica ( antrenamente ) pe saptamana, cu siguranta ma ajuta varsta. La 50-60 de ani  nu stiu daca m-as descurca la fel de bine, plus 12-16 ore de alergatura si stat in picioare 5 din 7, exemplificat exercitii etc. un genetic bun. Rezistent :)))

Sa revenim la cum trebuie sa arate un instructor de fitness. Acela ce va arata foarte bine, se poate sa fi invatat cum sa lucreze foarte bine cu tipul lui de organism. Deci si aici putem avea indoieli.

Nu poti judeca o carte dupa coperta si nu poti judeca un antrenor dupa infatisare.

Un antrenor trebuie sa fie un exemplu, o motivatie, un lider, un mentor, un om competent, psiholog si lista e lunga. Daca pun 10 intrebari primesc 10 raspunsuri. Si totusi suntem finite sociale si functionam pe baza de atractie, asa ca e important sa relationam bine cu antrenorul nostru, sa ne motiveze si sa il idolatrizam pentru ceea ce face intr-o oarecare masura. Asta te captiveaza, asta te face sa iti doresti sa evoluezi si te motiveaza. Asta te impinge sa ii judeci pe altii pentru aspectul fizic. Dar asta nu spune nimic despre competentele lor de antreori.

Pana la proba contrarie.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.