Repetari sau miscari?


Tu atunci cand faci un exercitiu faci un numar de repetari sau un numar de miscari din exercitiul respectiv?
Raspunsul pare simplu. Dar sa iti mai pui cateva intrebari inainte sa raspunzi.

 

 

   ⊗ Raza de miscare este aceeasi la fiecare repetare?
   ⊗ Viteza de coborare si viteza de urcare sunt aceleasi?
   ⊗ Ai control pe miscare si in faza de eliberare a exercitiului?
   ⊗ Atunci cand reincepi exercitiul ai aceleasi conditii cu cele de la exercitiul precedent? (distanta dintre talpi ori brate, deschidere, rotatie interna sau externa, etc)

Plec de la ideea de evolutie.

Cum ai putea avea asteptari sa evoluezi intr-o miscare cand tu din 12 „repetari” ai facut 7 miscari in 5 tempo-uri diferite.

Hai sa dam si un exemplu:

Daca faci 3 serii de genuflexiuni din care la prima talpile sunt paralele, la a doua talpile sunt orientate in exterior iar la a 3-a distanta dintre picioare e mai mare, asta nu spune ca ai facut 3 serii din acelasi exercitiu. Sau daca: Bazinul tau coboara in primele 5 repetari pana la inaltimea genunchilor si in urmatoarele 7 mai sus ori mai jos, asta inseamna ca ai facut 5 repetari si 7 miscari. Ori daca la primele 5 cobori controlat iar la urmatoarele incepi sa cresti viteza pe coborare si incetezi sa mai faci pauza jos, se mai numesc repetari toate? Poti fi de acord cu spusele mele?

Repetari sunt alea pe care le repeti.

Cand cineva iti spune sa repeti o fraza din 5 cuvinte, se numeste ca ai repetat-o atunci cand spui toate cele cinci cuvinte cu toate silabele, consoane si vocale.

Daca scapi 3 vocale ori doua silabe nu va aproba nimeni faptul ca tu ai repetat aceleasi 5 cuvinte.

Eu cum pot aproba faptul ca ai executat 5 repetari si 7 incercari ca fiind 12 intregi? Este valabil pentru orice tip de exercitiu. Dezvolti un tipar de miscare eficient atunci cand il repeti.

Daca azi repeti ceva si maine altceva iar poimaine altceva… Bucura-te ca faci miscare dar nu astepta sa evoluezi ori nu asa de rapid ca altii care tin cont de treburile astea.

Advice:
   ⊗ Data viitoare urmeaza un tempo (o numaratoare pe coborare, pauza de jos, urcare si pauza de sus)
   ⊗ Raza de miscare (daca bara atinge pieptul la impins pai sa il atinga mereu)
   ⊗ Priza ori distanta dintre membre (valabil pentru exercitiile bilaterale executate cu ambele maini ori picioare unde distanta trebuie sa fie egala si aceeasi de fiecare data)
Asta sa le poti numi repetari! Sau putem cadea de comun acord sa le numim altfel.

Spor!
Ne vedem la sala!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.